Najlepsze bezy jakie jadłam i do tego zawsze się udają.

Składniki:

  • 4 białka
    szczypta soli
    1 łyżka soku z cytryny
    250 g cukru
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezy 1. Piekarnik nagrzewamy do 140 st.C
    Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.Białka wraz z solą ubić na sztywno(piana nie może wypaść z miski przy odwróceniu naczynia) Nie przerywając ubijania dodajemy sok z cytryny i cukier(powoli) ubijamy do połączenia składników. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką "gwiazda" i wyciskamy prosto na blaszkę bezy robiąc ok 1-1,5 cm przerwy między nimi (urosną) pieczemy ok 1 h
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować