Bezowy torcik z mascarpone i owocami

4.5 (192 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Słodka beza i kwaskowate owoce: porzeczki i maliny. Połączenie idealne.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - białka jaj: 4 sztuki
    - cukier: 125 gramów
    - cukier puder: 125 gramów
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - śmietana kremówka: 250 mililitrów
    - cukier waniliowy - 1 opakowanie: 1 sztuka
    - porzeczki czerwone: 250 gramów
    - maliny: 250 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezowy torcik z mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić w misce, dodawać stopniowo cukier. Ubijać do momentu aż piana stanie się gładka i lśniąca. Posypać masę cukrem pudrem i wymieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 110 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałożyć pianę. Piec przez 10 - 15 minut, następnie wyłączyć piekarnik i zostawić bezy w środku do całkowitego wystygnięcia. *

    Śmietanę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier. Dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na bezy i udekorować owocami.


    *Przepis na bezy pochodzi z książki M. Roux, Jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować