Bezowe serce.

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 3 godz. 50 min

Delikatna beza, serowo śmietanowy krem. Wspaniały deser na Walentynki.

  • 3 godz. 50 min

Składniki:

  • 8 białek
    2 szklanki drobnego cukru do wypieków

    Krem
    250g serka mascarpone
    500ml śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    serduszka do dekoracji

Bezowe serce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Na papierze do pieczenia narysować serce. Papierem wyłożyć formę. Połowę masy bezowej wylać na narysowane serce. W wolnych miejscach na blaszce,dekoratorem do tortów wyciskać beziki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st.C
    Suszyć 2,5 do 3 godzin. Wystudzić.
    Krem
    Śmietanę ubić dodać cukier puder, serek zmiksować. Dodawać śmietanę do serka ( nie odwrotnie). Na bezę serce wyłożyć 3/4 masy, na to małe bezy. Udekorować resztą śmietany i serduszkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (208 ocen)

Lizaki bezowe róże