Bezowa rolada z truskawkami i masą serową

0 (0 ocen)

  • Średni

Ciasto fantastyczne, jedyny jego minus to to, że je szybko zjeść, bo bezowy spód przestanie być kruchy.

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO::
    - białka: 5 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - płatki midałowe: 6 gramów
    MASA SEROWA::
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - cukier: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - gęsty jogurt naturalny: 0.75 szklanki
    - trukawki: 30 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezowa rolada z truskawkami i masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Masę wylać na blaszkę o wym. 37x42cm., wyłożoną papierem do pieczenia. Bezę posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 8 min w temp. 200st, następnie 15 min w temp. 160st. Ciasto wyjąć na czysty papier stroną z migdałami, ostudzić.
  • 2. Serek utrzeć z cukrami i jogurtem. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w kosteczkę. Delikatnie wymieszać z masą. Krem rozsmarować na bezowym spodzie, ostrożnie zwinąć w roladę i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować