Bezowa pokusa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser zrobiłam specjalnie dla mojej dwuletniej córki Zuzi

  • 15 min

Składniki:

  • 400g śmietanki 30%
    2 łyżeczki kawy Inki
    3 łyżki cukru pudru
    100g bez
    syrop truskawkowy

Bezowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SCHŁODZONĄ ŚMIETANKĘ UBIĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ.
    KAWĘ ROZPUŚCIĆ W ŁYŻCE CIEPŁEJ WODY NASTĘPNIE DODAĆ DO ŚMIETANY.DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
    BEZY POKRUSZYĆ (NAJLEPIEJ W FOLIOWYM WORECZKU ZA POMOCĄ WAŁKA DO CIASTA).
    DO PUCHARKA WYŁOŻYĆ CZEŚĆ MASY NA TO POKRUSZONE BEZY, NASTĘPNIE DOPEŁNIĆ MASĄ I WIERZCH POSYPAĆ BEZAMI NA KONIEC POLAĆ SYROPEM I WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA CO NAJMNIEJ PÓŁ GODZINY.

Porady

W WERSJI DLA DOROSŁYCH DODAĆ KAWĘ ROZPUSZCZALNĄ, A SYROP ZASTĄPIĆ ODROBINĄ LIKIERU KAWOWEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy