Ciasto na blachę o wymiarach 29x18
3 jajka
2,5 łyżki mąki
2,5 łyżki cukru
pół łyżeczki proszku
pół łyżki kakao
Masa:
budyń waniliowy
1 szkl. mleka
12,5 dag masła
Polewa
20 dag krówek
5 dag masła
łyżka mleka
opakowanie małych bez
Ciasto bezowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto :Białka ubijamy dodając cukier, następnie dodajemy żółtka, mąkę, proszek i kakao. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Krem: Budyń ugotować w szklance mleka i wystudzić. Następnie dodać do roztartego masła. Miksujemy. Polewa: Składniki polewy podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając tak aby dokładnie się ze sobą połączyły. Na ciasto wykładamy masę. Na masie układamy bezy i polewamy jeszcze lekko ciepłą polewą. Ciasto należy schłodzić.
Komentarze