Ciasto bezowa krówka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nowa odsłona pysznych cukierków

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto na blachę o wymiarach 29x18
    3 jajka
    2,5 łyżki mąki
    2,5 łyżki cukru
    pół łyżeczki proszku
    pół łyżki kakao
    Masa:
    budyń waniliowy
    1 szkl. mleka
    12,5 dag masła
    Polewa
    20 dag krówek
    5 dag masła
    łyżka mleka
    opakowanie małych bez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bezowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :Białka ubijamy dodając cukier, następnie dodajemy żółtka, mąkę, proszek i kakao. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Krem: Budyń ugotować w szklance mleka i wystudzić. Następnie dodać do roztartego masła. Miksujemy. Polewa: Składniki polewy podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając tak aby dokładnie się ze sobą połączyły. Na ciasto wykładamy masę. Na masie układamy bezy i polewamy jeszcze lekko ciepłą polewą. Ciasto należy schłodzić.

Porady

Można użyć różnych rodzajów krówek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować