Bezmięsne gołąbki

4.5 (190 ocen)

To wersja gołąbków dla osób,które nie jedzą mięsa:) Ale nie tylko, ja mięso jem a te gołabki mi bardzo smakowały. Są też oszczędne, ponieważ ryż i kasza nie kosztują wiele.Smaku nie da się opisać słowami:)

Składniki:


  • pół główki kapusty włoskiej
    100 g ryżu
    pół szklanki kaszy jęczmiennej
    koperek
    przyprawa uniwersalna

Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Bezmięsne gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty oddzielić liście. W garnku zagotować wodę i na gotującą się wodę wrzucać liście kapusty i gotować około 2 minuty. Wyciągać i wystudzić.
    Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
    Pół szklanki kaszy ugotować w 1 szklance wody. Gotować aż cała woda odparuje.
    Koperek posiekać.
    Ryż wymieszać z kaszą i koperkiem. Przyprawić do smaku przyprawa uniwersalna, solą i pieprz. Wymieszać dokładnie.
    Na liście nakładać farsz i zawijać.
    Gołąbki gotować ok 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kasza jęczmienna Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować