Bezmączne, czekoladowe ciasto z fasoli

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto bez mąki? Tak, zdrowe, bezglutenowe. Smakuje jak klasyczne brownie :)

  • 60 min

Składniki:

  • 250g czerwonej fasoli z puszki
    2 jajka
    3 łyżeczki kakao
    duży banan
    100g serka homogenizowanego
    100g powideł śliwkowych ( najlepiej domowych)
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej
    1/2 łyżeczki imbiru
    garść orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bezmączne, czekoladowe ciasto z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsącz z zalewy i przemyj pod bieżącą wodą. Do dużej miski przełóż fasolę, jajka, banana, serek i powidła i dokładnie zblenduj do uzyskania gładkiej masy.


  • 2. Dodaj kakao, przyprawy i proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj, do uzyskania gładkiej konsystencji.


  • 3. Masę przełóż do keksówki. Na wierzch ciasta poukładaj kawałki orzechów włoskich.

    Piecz ok. 25. minut w 190 stopniach. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować