Bezimienny kurczak

5 (155 ocen)

  • 30 min

Kuchnia tajska

  • 30 min

Składniki:

  • 1 l oleju
    3-4 filety z kurczaka (ilość dowolna)
    1,5 szklanki mąki
    szczypta kurkumy
    1 jajko
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    1 łyżeczka curry
    szczypta chilli
    szczypta soli
    1 szklanka wody
    3 łyżeczki sosu rybnego
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bezimienny kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka pokroiłem na większe kawałki. Przygotowałem ciasto. Do mąki wsypałem wszystkie przyprawy ,dodałem jajko i sos rybny. Dolałem wodę i zrobiłem ciasto nieco bardziej gęstsze niż na naleśniki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Kawałki kurczaka zanurzałem w cieście i od razu wrzucałem na rozgrzany tłuszcz. Smażyłem na złoty kolor ,osączyłem z oliwy na ręczniku papierowym. Podałem z sosem słodko-kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować