Bezy Kawowe

4.5 (192 ocen)

Słodki dodatek do popołudniowej herbaty.

Składniki:

  • 5 białek
    3/4 szklanki cukru pudru
    0,5 szklanki cukru kryształu
    szczypta soli
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej lub zbożowej
    2 łyżki wody
    1/4 łyżeczki aromatu rumowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Beza Kawy Dodatki

Bezy kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z aromatem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Gdy będą już sztywne dodajemy mąkę, cukier kryształ i rozpuszczoną kawę w wodzie. Mieszamy dokładnie i delikatnie trzepaczką.
    Masę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy (albo wykładamy łyżką) dowolne wielkości bez na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i przy uchylonych drzwiczkach suszymy beziki przez około godzinę i 15 minut (dłużej, jeśli bezy są większe).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Kawa rozpuszczalna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować