• bezglutenowe pierniczki "Idą święta!"

    Dodane przez: majkahsm

  • Idealne dla alergików i chorych na celiakię, ale nie tylko!

  • Składniki

    - 1 i ⅓ szkl. mąki ryżowej
    - 2 łyżki mąki kukurydzianej
    - ½ szkl. margaryny
    - 2 łyżki miodu
    - 1 łyżeczka kakao
    - 2 łyżeczki przyprawy do piernika
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 1 łyżeczka amoniaku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Margarynę rozpuścić na małym ogniu z miodem.

    2.

    Po chwili stygnięcia zamieszać z wszystkimi pozostałymi składnikami.

    3.

    Zagnieść ciasto, wałkować omączonym wałkiem na grubość ok. 0,5cm. Wycinać ciasteczka i piec 8-10 min w 170 stopniach.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, slodkie_zycie, zdrowie_na_talerzu, ryżowe, bezglutenowe, celiakia
  • 0 komentarzy

Dodane przez: majkahsm

majkahsm 38

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-11-29T22:27:39+01:00

145 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »