Bezglutenowe kluseczki kładzione.

4.5 (141 ocen)

  • 5 min

Idealna propozycja na zdrowe i sycące śniadanie. Przyjemnie rozgrzewa o poranku.

  • 5 min

Składniki:

  • 30g mąki ryżowej, 30g mąki migdałowej, mały banan, 1 jajko, 1,5 szklanki mleka.
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Bezglutenowe kluseczki kładzione. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki mieszamy z jajkiem. Banana kroimy w kostkę i dołączamy do masy.
  • 2. Mleko doprowadzamy do wrzenia i łyżką kładziemy kluseczki. Gotujemy kilka minut mieszając co jakiś czas.

Porady

Jeśli nie cierpisz na nietolerancję glutenu, zamiast mąki ryżowej i migdałowej użyj swojej ulubionej mąki. Można dodać dowolne ulubione owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować