Bezglutenowe ciasteczka bez mleka i cukru

4.49 (156 ocen)

  • 20 min

Fit rozwiązanie dla łasuchów!

  • 20 min

Składniki:

  • Płatki owsiane (bezglutenowe)
    daktyle
    morele
    orzechy nerkowca
    pestki dyni
    słonecznik
    dojrzały banan
    2 łyżki miodu
    łyżka stołowa wody
    łyżka stołowa oleju kokosowego
    łyżeczka sody
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Bezglutenowe ciasteczka bez mleka i cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle i morele, które są dosyć twarde, kroimy w kostkę. Pokrojone łączymy z pozostałymi składnikami i miksujemy. Starajcie się ich nie zmielić na mąkę. Fajnie, gdy podczas jedzenia można wyczuć poszczególne składniki. W garnuszku podgrzewamy wodę, w której rozpuszczamy łyżkę stołową oleju kokosowego, ok. 2 łyżek miodu oraz łyżeczkę sody. Całość wlewamy do suchych składników i mieszamy. Z ciasta, które powinno być zwarte, formujemy ciasteczka.

    Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w 200 C przez ok. 10 minut z jednej strony i 10 minut z drugiej.

    Gotowe!

    Z przepisu powstaje około 10 średniej wielkości ciasteczek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (184 ocen)

To może cię zainteresować