Beszamel w naleśniku z pieczarkami, szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto naleśnikowe:
Wsyp mąkę z solą do miski
2.Rozbełtaj jajka i dodaj do mąki. Cały czas mieszając powoli wlewaj mleko, mieszaj aż w cieście nie będzie grudek
3.Usmaż cienkie placki
4.Farsz:
ser zetrzyj na tarce o grubych okach.
Szynkę pokrój w paseczki.
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, wrzuc na patelnie z rozpuszczona 1 łyżką masla, posól. smaz do momentu odparowania płynu
5.Beszamel:
Roztop maslo na patelni, doda mąkę i podsmaz ok 2 min.
6.Wlej mleko i mieszaj aż płyn stanie się gęsty. Dodaj przyprawy
7.Do sosu wrzucsznkę, pieczarki i trochę sera. wymieszaj
8.Na połowie każdego naleśnika ułóż sos, posyp odrobiną sera i złóż jak na krokieta. Układaj naleśniki w naczniu żaroodpornym.
Nalesniki posyp z wierzchu reszta sera.
Podpiecz w piekarniku
Komentarze