Bento po polsku czyli chińszczyzna na szybko

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapragnęłam robić Bento! Jak zapragnęłam tak zrobiłam- tylko raz ale efekt super!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - fasolka szparagowa: 100 gramów
    - brokuł: 100 gramów
    - pieczarki: 100 gramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - makaron ryżowy: 200 gramów
    - jajo: 1 sztuka
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - pierś z kurczaka pojedyncza: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bento po polsku czyli chińszczyzna na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bento po polsku 1. Mięso pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Warzywa podziel na mniejsze porcje. Na rozgrzanego woka wrzuć mięso i usmaż na rumiano, dodaj warzywa i pod przykryciem duś, aż zmiękną. Makaron zalej wrzątkiem, jak zmięknie wyłów go i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do warzyw. Jajko rozbełtaj z sosem sojowym, i dodaj do warzyw z makaronem- mieszaj, aż się zetnie. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować