Bekonowe placki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moi bliscy nie lubią kulinarnej monotonii, dlatego ciągle muszę urozmaicać przepisy.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    35 dag bekonu
    sól, pieprz
    cebula

Bekonowe placki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę obieramy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Bekon
    kroimy w grube plastry.
  • 2. Do ziemniaków z cebulą wsypujemy mąkę i wbijamy jajka. Doprawiamy solą
    i pieprzem. Mieszamy.
  • 3. Łyżką nabieramy porcję ziemniaczanej masy, wkładamy na rozgrzany olej
    i lekko spłaszczamy. Przykrywamy plastrem bekonu i następną porcją masy.
    Smażymy z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy