Bekonowe pieczarki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Takie pieczarki podałam jako jedną z przystawek na ur. Synka. Chrupiący bekon ukryty pod serowym daszkiem.

  • 45 min

Składniki:

  • 12 większych pieczarek
    15 dkg boczku wędzonego
    15 dkg sera wędzonego
    ketchup
    sól

Bekonowe pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i wyłamujemy trzonki. Delikatnie solimy je po wierzchu. Boczek kroimy w kosteczkę i rumienimy na chrupiące skwarki. Przecedzamy z tłuszczu i odsączamy jego nadmiar na papierowym ręczniku. Przygotowanymi skwarkami napełniamy pieczarki, na wierzch kładziemy po kawałku sera żółtego wędzonego i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 30 minut. Po wyciągnięciu z pieca, na każdą dajemy kleks ketchupu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy