Befsztyk wiejski

4.5 (141 ocen)

Szybko i smacznie kolacyjka gotowa ...

Składniki:

  • -wołowina 40 dkg
    -olej lub oliwa 4 łyżki
    -masło klarowane 2 łyżki
    -cebula 2 sztuki
    -mąka pszenna 1 łyżka
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Befsztyk wiejski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce.
    Do mięsa dodać 2 łyżki oleju, 2 łyżki zimnej wody, szczyptę pieprzu, wyrobić na gładką masę.
    Cebule obrać, pokroić w piórka. Rozgrzać na patelni masło, zeszklić cebulkę.
    Uformować trzy owalne befsztyki, oprószyć mąką.
    Na rozgrzanej oliwie, obsmażyć befsztyki z każdej po 3-4 minutki z każdej strony.
    Usmażone oprószyć solą, pieprzem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć cebulką, wstawić do nagrzanego piekarnika na 3-4 minuty.
    Podawać z pieczywem .
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować