Befsztyk

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Befsztyk najpopularniejsza mięsna potrawa Anglików....

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - befsztyk wołowy (plastry po 2-2,5 cm-polędwica): 4 sztuki
    - boczek świeży (cienkie): 4 plastry
    - pieprz kajeński: 2 szczypty
    - sól: 3 szczypty
    - oliwa z oliwek-do smażenia: 3 łyżki

Befsztyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Befsztyki rozgniatamy krawędzią dłoni, pieprzymy, skrapiamy łyżką oliwy, owijamy boczkiem i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Mięso solimy i obsmażamy je z obu stron na silnym ogniu. Po 3 minuty z każdej strony. Podajemy z warzywami z patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy