Bazyliowy kurczak

0 (0 ocen)

Pomysł na tę pierś chodził za mą długo. Az w końcu doczekał się realizacji. Efekt zaskoczył nie tylko mnie, ale i domowników. Do panierki można użyć dowolnych przypraw, najlepiej swoich ulubionych.

Składniki:

  • Składniki:
    - pierś z kurczaka (około 300g),
    - 2-3 łyżki bułki tartej,
    - 1 łyżka suszonej bazylii,
    - 1 kulka mozzarelli,
    - Sól,
    - 1 jajko,
    - Olej do smażenia

Bazyliowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składanie 1. Mięso dzielimy na około 3 części. Rozbijamy tłuczkiem. Delikatnie solimy. Mozzarellę dzielimy na 3 części.
    Ser układamy na środku każdego rozbitego kotleta. Składamy tworząc kopertę. Brzegi spinamy wykałaczkami.
    Jajko należy rozbełtać. Mąkę mieszamy z bazylią.
    Gotowe piersi maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce z bazylią. Smażymy na oleju z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy