Bazyliowe co nieco

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, proste i zielone :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - winogrona: 20 sztuk
    - kromki chleba tostowego: 10 sztuk
    - ser brie: 1 sztuka
    - bazylia świeża: 1 pęczek
    - serek naturalny: 1 sztuka
    - cebulka mała: 1 sztuka
    - pieprz i sól do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bazyliowe co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od przygotowania chleba tostowego. Pozbywamy się skorek pozostawiając kwadratowe kromki. Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser i nakrywamy druga kromka. Otrzymujemy kanapkę. Do naszych koreczków potrzebujemy jednak podwójną kanapkę wiec zanim pokroimy kanapkę na 4 części, nakładamy jedna na druga.
  • 2. Kroimy winogrona na pól i pozbywamy się pestek.

    Połówkę nabijamy na wykałaczkę, może być ozdobna. Następnie wbijamy 4 wykałaczki w naszego tosta, tak, aby każda była w innej części. Kroimy kanapkę wzdłuż i w poprzek tak by otrzymać 4 równe części. Dzięki wykałaczkom tost nie rozpada się podczas krojenia.
  • dip bazyliowy 3. Do bazyliowego dipu potrzebujemy jogurt lub serek, świeżą bazylie i cebulkę. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera lub miksujemy za pomocą końcówki koktajlowej miksera. Uzyskany dip będzie miał intensywny zielony kolor i niezapomniany smak. Doprawiamy go sola i pieprzem i podajemy razem z naszymi serowymi tościkami.
    Polecam. Jest to błyskawiczna przekąska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser brie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować