Bazyliowe co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od przygotowania chleba tostowego. Pozbywamy się skorek pozostawiając kwadratowe kromki. Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser i nakrywamy druga kromka. Otrzymujemy kanapkę. Do naszych koreczków potrzebujemy jednak podwójną kanapkę wiec zanim pokroimy kanapkę na 4 części, nakładamy jedna na druga.
2.Kroimy winogrona na pól i pozbywamy się pestek.
Połówkę nabijamy na wykałaczkę, może być ozdobna. Następnie wbijamy 4 wykałaczki w naszego tosta, tak, aby każda była w innej części. Kroimy kanapkę wzdłuż i w poprzek tak by otrzymać 4 równe części. Dzięki wykałaczkom tost nie rozpada się podczas krojenia.
3.Do bazyliowego dipu potrzebujemy jogurt lub serek, świeżą bazylie i cebulkę. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera lub miksujemy za pomocą końcówki koktajlowej miksera. Uzyskany dip będzie miał intensywny zielony kolor i niezapomniany smak. Doprawiamy go sola i pieprzem i podajemy razem z naszymi serowymi tościkami.
Polecam. Jest to błyskawiczna przekąska.
Komentarze