BATONIKI Z ŻURAWINĄ I RÓŻOWYM LUKREM

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Więcej na blogu.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - biała czekolada: 200 gramów
    - żurawina suszona całe owoce: 0.75 szklanki
    - lukier: 1 opakowanie

Batoniki z żurawiną i różowym lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z żurawiną (pozostawić około 2 - 3 łyżek na wierzch). Formę do keksa wyścielić przeźroczystą folią. Wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię i posypać odłożoną żurawiną. Udekorować lukrem. Wstawić do lodówki na około 60 minut. Pokroić na małe kawałki lub większe batoniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy