Batoniki "bounty"

5 (166 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Wyśmienita uczta dla wielbicieli kokosu i batoników bounty.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na 15 średnich batoników lub 30 małych kulek.
    300 g wiórków kokosowych
    150 ml śmietany kremowej 30%
    100 g cukru pudru
    100 g margaryny
    Polewa:
    300 g czekolady mlecznej, białej lub gorzkiej
    1 łyżka mleka
    1 łyżka margaryny
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki "bounty" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremową, margarynę i cukier puder rozpuścić. Odstawić i wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i wstawić miskę do zimnej wody by masa ostygła ( ok. 30 min.) Formować małe batoniki lub kulki, ( Ja zrobiłam za pomocą papieru do pieczenia, wyłożyłam masę i zwinęłam w rulon formując batoniki. Pocięte batoniki włożyć do zamrażarki na ok 1-2 godziny.
    Czekoladę, margarynę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej, Odstawić do lekkiego ostygnięcia. Każdy batonik lub kulkę zanurzyć w czekoladzie i włożyć do lodówki do do momentu stwardnienia czekolady.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować