Batoniki bounty

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Domowy przepis na pyszne batoniki a`la bounty

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • -200 g wiórek kokosowych
    -100 ml kremówki
    -70 g cukru pudru
    -70 g masła
    -200g mlecznej czekolady

Batoniki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu mieszamy wiórki z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną masę wlewamy na wiórki i mieszamy.
  • 2. Z powstałej mikstury formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na około godzinę.
  • 3. Rozpuszczamy czekoladę. Każdą kulkę zanurzamy w czekoladzie i wykładamy na papier. Czekolada musi stwardnieć, najlepiej więc przygotowane batoniki włożyć na jakiś czas do lodówki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy