Batoniki bananowe

5 (181 ocen)

  • 20 min

Niebo w gębie, polecam szczególnie miłośnikom bananów :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże banany

    Polewa:

    pół tabliczki gorzkiej czekolady 50g
    2 łyżki mleka
    łyżeczka masła

    Ciasto:

    180 g mąki pszennej
    100 g margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    jajko

    Dodatki:

    wiórki kokosowe
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Batony

Batoniki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Batoniki bananowe 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciastka w o wymiarach połowy naszego banana. Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 12 minut w 180 stopniach.
  • Batoniki bananowe 2. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z mlekiem i masłem. Banany przekrajamy na pół i w poprzek. Układamy na ciasteczkach i smarujemy czekoladą.
  • Batoniki bananowe 3. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia czekolady. Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Banany Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować