Uwielbiam kokos to jest przepis na coś bardzo słodkiego .
3 min
Składniki:
Składniki na 20-25 kulek:
20 dag wiórek kokosowych
7 dag cukru pudru
7 dag masła
100 ml kremówki
2 łyżki śmiętany
20 dag czekolady mlecznej
Kilka kropli olejku rumowego
Batoniki a'la bounte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórka kokosowe wymieszać z cukrem pudrem . Kremówkę rozgrzać na małym ogniu i roztopić w niej masło . Kremówkę z masłem wlać do wiórek i wymieszać wszystko razem , dodać olejek rumowy . Formować kulki bądź orzechy . Przykryć papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na 1 godz . Czekoladę rozgrzać nad kąpielą wodną , gdy się roztopi dodać 2 łyżki śmiętany .Wszystko razem wymieszać . Wyjąć kulki , obtaczać w czekoladzie . (Najlepiej wykałaczkami). Wszystkie kulki obtoczone w czekoladzie wstawić na 2 godz do lodówki przykrywając papierem do pieczenia . Gotowe ! Smacznego :*
Porady
Po wyjęciu kulek kokosowych najlepiej będzie jak będziemy formować kulki .Będą ładniejsze .
Komentarze