Barszcz Ukraiński

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rozgrzewająca zupa ze wszystkimi warzywami, które mamy w domu.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 litry wywaru wieprzowo-drobiowego
    4 większe buraki
    5 średnich ziemniaków
    4 marchwie
    1 pietruszka
    pół główki małej białej kapusty
    kawałek selera
    puszka białej fasoli
    ok. 150 g mrożonej fasolki szparagowej
    3 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    kilka kulek czarnego pieprzu
    sól, pieprz, majeranek

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki, marchew,pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy. Kroimy w tej samej wielkości kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy liście laurowe,ziela angielskie i pieprz oraz warzywa pokrojone w kostkę. Gdy będą wpół miękkie dodajemy poszatkowaną kapustę i mrożoną fasolkę szparagową. Gdy wszystko będzie miękkie na koniec wrzucamy fasolę z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem tak, aby barszcz był słony i pieprzny.

Porady

Możemy podawać go z śmietaną 12%.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy