Barszcz na żurku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Barbara Czubaja,Jaworzno.Uwielbiają go moje dzieci, a przepis mam od babci.

  • Łatwy

Składniki:

  • - porcja rosołowa: 1 sztuka
    - buraki: 3 sztuki
    - włoszczyzna (bez kapusty): 1 pęczek
    - żur: 0.5 litra
    - śmietana: 0.5 litra
    - kostki rosołowe: 2 sztuki
    - vegeta (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - przyprawa Magii (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - czosnek: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz na żurku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z porcji rosołowej i warzyw gotujemy wywar, dodajemy kostki rosołowe
  • 2. Oddzielnie gotujemy pokrojone buraki. Z wywaru wyjmujemy mięso i warzywa, wlewamy żur i śmietanę. Zagotowujemy, dodajemy przecedzony wrzący wywar z buraków. Nie gotujemy.
  • 3. Barszcz doprawiamy roztartym czosnkiem i przyprawami. Podajemy z gotowanymi ziemniakami (w całości).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować