barszcz i buraczki 2 w 1

4.49 (190 ocen)

  • 3 godz.

Próbowałam wielu przepisów na buraczki, jednak rok temu dostałam ten przepis od przyjaciółki i od tego czasu robię tylko takie. Za jednym razem mamy buraczki i doskonały barszcz, który wystarczy potem wlać do rosołu. Przygotowanie jest trochę czasochłonne, ale naprawdę warto- sa idealnie doprawione!

  • 3 godz.

Składniki:

  • 5 kg buraczków
    2 litry wody
    1/2 litra octu
    1/2 kg cukru
    3 łyżeczki soli
    5 listków laurowych
    15 ziarenek ziela angielskiego
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Przetwory Buraczki

Barszcz i buraczki 2 w 1 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować i obrać. Pozostałe składniki zagotować i gorącą zalewą zalać buraczki. Odstawić na dobę. Następnie buraczki wyłowić z zalewy i zetrzeć. Nakładać do słoików i zalewać dwiema łyżkami zalewy. Resztę zalewy przelać do słoiczków. Pasteryzować około 30 minut i pozostawić słoiki w wodzie, aż ostygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować