Barszcz do picia

4.5 (187 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Barszcz idealnie nadaje się do krokietów.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - włoszczyzna (por, seler, marchew, cebula, pietruszka): 1 opakowanie
    - średnie buraki: 4 sztuki
    - cebulka średniej wielkości: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - ocet-do smaku: 2 łyżki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz do picia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki oraz włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe gotować aż będą miękkie buraki. Po ugotowaniu wyciągnąć z garnka buraki i wystudzić. Po ostudzeniu zetrzeć na tarce na grubych oczkach i zalać gorącym wywarem z gotowania (najlepiej wrzątkiem), po ok 10-15 minutach gdy nabierze koloru przecedzić i dodać kilka łyżek buraków (nie wszystkie) i doprawić do smaku solą pieprzem, cukrem, octem i czosnkiem. Na koniec dodać podsmażoną cebulkę i doprowadzić do wrzenia (nie gotować bo straci kolor). Idealny do picia z krokietami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować