Barszcz czrwony i krokiety z pieczarkami i serem oraz z mięsem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Barszcz:buraki gotujemy do miękkości,wywar z buraków+bulion ugotowany z przecoiśnioętym przez praskę czoskiem mieszamy,doprawiamy solą,pieprzem,cukrem i octem w/g smaku.
2.Naleśniki:z podanych wyżęj składników pomnożonych 6 razy robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki na duże patelni
3.Krokiety pieczarkowo-serowe:pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,przesmażyć na 2 łyżkach oleju,doprawić do smaku solą i pieprzem,domieszać potarty ser i bkę tartą
4.Krokiety mięsno-szpinakowe:mięso mielone doprawiamy,dodajemy jajko,bułkę tartą i podsmażoną cebulę z czoskiem,mieszamy i smażymy.Szpinak zagotowujemy,doprawiamy,z mąki i śmietany robimy zaklepkę,dodajemy do szpinaku i ciągle mieszając zagotowujemy,mieszamy z mięsem i potartym serem.
5.farsze nakładamy na naleśniki,zawijamy krokiety,panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni na oleju.
Komentarze