Barszcz czerwony "z wyspą"

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł poddał mi mąż.

  • 60 min

Składniki:

  • * 1 kg buraków
    * 1 marchew
    * 1 pietruszka korzeń
    * kawałek selera
    * 3 ząbki czosnku
    * 2/3 pęczka koperku
    * 5 ziarenek ziela angielskiego
    * 2 duże liście laurowe
    * łyżka stołowa majeranku
    * 3 suszone grzybki
    * 4 śliwki suszone ( wędzone )
    * 30 ml octu
    * 5 ziarenek pieprzu
    * pieprz, sól
    * odrobina vegety

    WYSPA:

    * 0,5 kg ziemniaków
    * 1 duża cebula
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszcz czerwony "z wyspą" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucić obrane warzywa zalać wodą, zagotować. Wlać ocet - zaostrzy on smak barszczu i jednocześnie zachowa czerwony kolor.
    Dodać resztę składników. Gotować ok. 45 minut
  • 2. Ziemniaki obrać, ugotować po czym utłuc.
    Na patelni rozgrzać odrobine oleju, dodać posiekaną cebulkę i zrumienić.
    Na koniec dodać ziemniaki i podsmażyć ok minuty.
  • 3. Ziemniaczki z cebulką nakładamy z boku na talerz - tworząc "wyspę" i zalewamy przecedzonym barszczem.



    Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować