BARSZCZ CZERWONY Z USZKAMI Z PIECZONYM PASZTETEM

4.47 (199 ocen)

Bardzo dobry. W domu uwielbiany ;)

Składniki:

  • BARSZCZ:
    -1,5l rosołu
    -3-4buraki cwikłowe
    -pół cebuli
    -3-4 ziarenka ziela
    -liść laurowy
    -śmietana
    -ocet
    -sól
    -pieprz
    -czosnek
    -koperek

    CIASTO NA USZKA:
    -2 szkl mąki
    -jajko
    -1/4 łyżeczki soli
    -woda

    FARSZ:
    -20dag pasztetu pieczonego
    -cebula
    -pieprz
    -sól
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Uszka Pasztet

Barszcz czerwony z uszkami z pieczonym pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BARSZCZ:
    1,5l rosołu, wkroić do niego 3-4 buraki, cebulę, dodać 3-4 ziarenka ziela i liść laurowy, gotować do miękkości buraków.Dodać 1/4 łyżeczki octu.
    Zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem.
  • 2. CIASTO:
    Zarobić ciasto, odstawić na 15 min (przykrywając ściereczką), rozwałkować i wykroić niewielkie kwadraty.
  • 3. FARSZ:
    Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle.
    Połączyć z rozdrobnionym pasztetem i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować