Barszcz biały z kaszą gryczaną

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takim nietypowym barszczem zadziwiam moich znajomych.

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy gryczanej
    ok. 40 dag kiełbasy, np. zwyczajnej lub krakowskiej
    8 jajek
    50 ml śmietany jogurtowej
    2 kostki bulionu na żeberkach
    koncentrat żurku lub barszczu białego
    3 ziela angielskie
    4 ziarna pieprzu
    liść laurowy
    mielony pieprz
    cukier, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz biały Jajko

Barszcz biały z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 litry wody zagotowujemy z zielem, ziarnami pieprzu i liściem laurowym. Wsypujemy kaszę. Dodajemy kostki bulionowe. Gotujemy 15 minut. Kiełbasę kroimy w plasterki i dodajemy do wywaru.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w plasterki.
  • 3. Koncentrat mieszamy ze śmietaną. Wlewamy, gdy kasza będzie już rozgotowana. Chwilę gotujemy. Doprawiamy. Podajemy z jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować