Barszcz biały wielkanocny

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 15 min

Wielu osobom barszcz na kiszonej kapuście wydaje się dziwnym pomysłem. Ale gdy spróbują, to już się nie dziwią, tylko zjadają ze smakiem.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ● 2 białe kiełbasy
    ● 60 dag kiszonej kapusty
    ● liść laurowy
    ● 3-4 ziarenka ziela angielskiego
    ● sól
    ● pieprz
    ● garść majeranku
    ● 2 op. białego barszczu
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 20 dag śmietany 18-proc.
    ● 6 jajek ugotowanych na twardo
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz biały wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbasa w garnku 1. Do garnka z wodą (ok. 1,5 l)
    wkładamy liść laurowy, kiełbasę,
    solimy. Gotujemy na małym
    ogniu ok. 20 minut.
  • do wywaru dodajemy kapustę 2. Wyjmujemy kiełbasę, a do
    wywaru wkładamy kapustę,
    ziele angielskie i czosnek. Gotujemy
    ok. 30 minut. Odcedzamy,
    wywar zostawiamy.
  • doprawanie barszczu 3. Barszcze rozrabiamy w ok.
    szklance zimnej wody. Wlewamy
    do wywaru i doprawiamy Zabielamy śmietaną i wsypujemy
    majeranek. Gotujemy 5 minut.
    Kiełbasę kroimy w plasterki,
    a jajka w ćwiartki i wkładamy do
    talerzy z barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować