Baranek wielkanocny

4.5 (176 ocen)

  • 15 min

Baranek z masła jest śliczną ozdoba stołu w czasie śniadania wielkanocnego.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kost masło,
    2 szt ziele angielskie,
    szczypiorek,
    papryka czerwona świeża kawałeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Baranek wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne masło przekroić na pół i ułożyć na talerzyku.Z drugiej połówki odkroić kawałek i uformować głowę(przymocować za pomocą wykałaczki).
  • 2. Z reszty masła zrobić wełnę owczą za pomocą praski do czosnku.Oczy zrobić z ziela,nos z kawałków szczypiorku,buzie z kawałka czerwonej papryki..Obsypać gotowego baranka pokrojonym szczypiorkiem tworzą trawę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować