Bandyta z Karaibów

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś na chłodne dni ,kiedy to wracamy zziębnięci do domu. Propozycja napoju na ciepło przypadnie do gustu amatorom "herbaty z prądem" lub grzańców. Przepis z najnowszego numeru "Moje Gotowanie".

  • 15 min

Składniki:

  • pół pomarańczy
    5 goździków
    kawałek świeżego imbiru
    szczypta kardamonu
    2 łyżeczki brązowego cukru
    250 ml wrzącej wody
    100 ml brązowego rumu

Bandyta z karaibów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bandyta z Karaibów 1. Pomarańczę razem ze skórką kroimy na kawałki ,dodajemy goździki ,posiekany imbir ,kardamon oraz cukier. Zalewamy wrzątkiem i parzymy 5 min. Przecedzamy ,przelewamy do szklanek i uzupełniamy rumem. Dodajemy po plasterku pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy