Banany w glazurze

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ultra szybki deser, zadowoli dorosłych jak i dziecięce brzuszki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - banany: 4 sztuki
    - cukier brązowy: 4 łyżeczki
    - masło: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - lody, bakalie, czekolada lub konfitury do dekoracji: 1 sztuka

Banany w glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić na patelni, wsypać cukier i ciągle mieszając podgrzewać aż cukier zacznie ciemnieć. Dodać sok z cytryny, podgrzewać chwilę. Włożyć obrane i pokrojone banany, przykryć i pozostawić na ogniu przez 2 minuty ( po 1 minucie z każdej strony owocu). Serwuję z gałką lodów, rodzynkami lub orzechami lub startą na tarce czekoladą. W wersji dla dorosłych można polać kroplą rumu, likieru czekoladowego lub kawowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy