Banany w cieście francuskim z Malibu i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Połączenie chrupiącego ciasta francuskiego z subtelnym smakiem bananów i kokosowym zapachem Malibutworzy fantastyczną całość przywodzącą na myśl wspaniałe , egzotyczne wakacje!

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI :
    * banan - 2 szt
    * ciasto francuskie - 1 op ( ok. 300 g )
    * malibu - 125 ml
    * płatki migdałów - 50 g
    * cukier - 70 g
    * mąka - 1 łyżka
    * jajko - 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Banany w cieście francuskim z malibu i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Na garnka wlewamy malibu i na bardzo wolnym ogniu podgrzewamy.

    Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.

    Banany dzielimy na 4 kawałki , wkładamy delikatnie do gotującego się malibu i dokładnie obtaczamy.

    Dodajemy łyżkę mąki , mieszamy.

    Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.

    Ciasto francuskie rozkładamy , wycinamy 4 prostokąty.

    Na każdy nakładamy owoce i posypujemy migdałami.

    Zamykamy przez pół ( boki zwilżamy ) i dokładnie sklejamy.

    Układamy na blasze , nacinamy w kilku miejscach , i smarujemy jajkiem roztrzepanym z łyżką zimnej wody.

    Pieczemy ok. 15-20 minut w 200C.

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Ciasto francuskie Alkohol Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować