banany pieczone w cieście francuskim

4.5 (198 ocen)

To co najlepsze - banany, czekolada i miód

Składniki:

  • Składniki :
    1/2 płatu ciasta francuskiego,
    2 banany,
    3 kostki gorzkiej czekolady,
    2 łyżki miodu,
    garść płatków migdałów,
    jajko.

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Banany pieczone w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • banany pieczone w ciescie francuskim 1. Przygotowanie: Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Banany obrać, odkroić końcówki oraz polać miodem i obsypać wiórkami czekolady. Położyć banany na cieście francuskim i zawinąć. Posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem i obsypać płatkami migdałów. Piec w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować