Banany na patyku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czekoladowa polewa, orzechy i banany - smaczniejsze i zdrowsze od lizaków!Po włożeniu do zamrażalnika na pół godziny są świetną lodową przekąską na upalne dni.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - banan: 2 sztuki
    - kakao: 4 łyżki
    - woda: 4 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    - pokruszone orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - patyczki do szaszłyków: 4 sztuki

Banany na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać i przekroić na połówki, nadziać na patyczki.
  • 2. Kakao i cukier rozpuścić w wodzie.
  • 3. Banany zanurzyć w przygotowanej polewie, obtoczyć w orzechach i odstawić do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy