Bananowy meksykanin

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deserek dla dzieci i nie tylko. . .

  • 15 min

Składniki:

  • 250 ml dowolnych lodów
    2 połówki brzoskwiń z puszki
    2 plastry ananasa z puszki
    winogrono
    1 banan
    polewa czekoladowa

Bananowy meksykanin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsączone brzoskwinie i plaster ananasa pokroić na kawałki. Winogrono umyć i osączyć. Banana obrać. Zciąć 1/2 i pokroić na plasterki. Na spód pucharka wyłożyć łyżkę lodów i część owoców. Włożyć pozostałą część banana w środek. Obłożyć resztą lodów. Zrobić oczy, buzię. Na czubek banana założyć plaster ananasa. Udekorować owocami i polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy