Bananowo budyniowe sakiewki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy koleżanka zadzwoniła do mnie mówiąc że będzie za pół godziny postanowiłam przyrządzić coś pysznego i szybkiego.W lodówce miałam tylko ciasto francuskie i mleko.Wymyśliłam że zrobię te oto sakiewki.Zajadaliśmy się nimi a koleżanka wzięła na nie przepis.

  • 30 min

Składniki:

  • paczka ciasta francuskiego
    2 banany
    bydyń śmietankowy
    troszkę mniej niż 0,5 litra mleka
    łyżka masła

Bananowo budyniowe sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń i dodajemy do niego łyżkę masła , odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Ciasto rozwijamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia i dzielimy na 6 równych kwadratów
  • 3. Następnie kroimy banany w plastry i układamy na każdym kwadracie.Na nie łyżką nakładamy budyń i posypujemy resztą bananów.
    Zlepiamy je w sakiewki i pieczemy 20 minut w temperaturze 210 stopni.

Porady

zamiast bananów w lecie możemy użyć malin ,borówek czy truskawek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy