Bananowiec z Krówką

4.5 (163 ocen)

  • 35 min

Idealny słodki deser dla nieliczących kalorii.

  • 35 min

Składniki:

  • - 2 duże opakowania herbatników
    - 2 masy krówkowe
    - 5 bananów
    - 0,5L śmietany kremówki 30%
    - 2 budynie śmietankowe
    - 0,5L mleka
    - 1 kostka margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowiec z krówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do ugotowanego mleka dodajemy budynie i rozcieramy margaryne. Odkładamy, by masa ostygła.
    2.Wypełniamy spód blachy herbatnikami . Na ciasteczka smarujemy 1 mase krówkową. Znów kładziemy herbatniki na , które dajemy całą mase budyniową(karpatkową). Wykładamy ciasteczka , drugą masę krówkową . Następnie wzdłóż przecięte banany. Na koniec dajemy ubitą śmietane.
    Na koniec dekorujemy ciasto startą czekoladą.

Porady

Przed robieniem deseru śmietane można włożyć do lodówki na ok. 20 min. , by była sztywniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować