Bananowiec

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Bananowiec to ciekawy propozycja zjedzenia babanów w nieco innej postaci niż tradycyjna.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka miekkiego masła (200g) najlepsze roślinne*
    2/3 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    ponad 1 kg bananów (już bez skórki)
    2 różne galaretki każda przygotowana w 400 ml wody np. cytrynowa i agrestowa
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgniatam banany na "paćkę". 1-2 całe banany zostawiamy do dekoracji
  • 2. Masło,a najlepiej masło roślinne kręcę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Dodaję rozciapane banany i miksuję.
  • 3. Dodaję galaretkę cytrynową lekko przestudzoną. Miksuję.
  • 4. Wlewam do formy (22-24 cm okrągła).Chowam do lodówki by stężało -czas minimum 3 godziny.
  • 5. Dekoruję bananami i zalewam galaretką agrestową, chowam do lodówki na minimum godzinę, dobrze jest deser mocno schłodzić np. przez noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować