Bananowiec

4.5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Dla lubiących banany

  • 2 godz.

Składniki:

  • BISZKOPT
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    MASA BANANOWA
    1 masło
    3 żółtka
    1 galaretka cytrynowa
    4 banany
    PIANKA
    3 białka
    1/2 szkl. cukru pudru
    1 galaretka wiśniowa
    Dodatkowo 2 banany i 2 galaretki agrestowe
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:białka ubić na sztywno,dodać cukier,dalej ubijać,potem dać mąki z proszkiem i wylać na blachę. Piec około 30 minut w temp.170 stopni
  • 2. MASA
    Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.
    Banany zmiksować,masło utrzeć z żółtkami,dodawać po trochu zmiksowane banany i tężejącą galaretkę.Masę wylać na biszkopt.
  • 3. PIANKA
    Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody.
    Białka ubić na sztywno, dodać galaretkę i miksować do utworzenia pianki.Wylać na masę bananową.
  • 4. Na piance poukładać pokrojone banany i zalać galaretką ropuszczoną w mniejszej ilości wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować