1.Białka ubić, dodać cukier nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Dodać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem formę do pieczenia o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 min w temperaturze 170'C. Ostudzić i nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, żółtkami, dodać zmiksowane banany i tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody. Masę wylać na ostudzony i skropiony ponczem biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną wcześniej w 1 szklance gorącej wody. Wyłożyć na masę bananową. Brzoskwinie pokroić w plasterki ułożyć na masie białkowej, zalać tężejącą galaretką wiśniową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. Smacznego.
Komentarze