Bananowiec

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, a w wolnej chwili piekę słodkości.

Składniki:

  • ● 1/2 kostki margaryny
    ● 2 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 4 jajka
    ● 2 banany
    ● po łyżeczce proszku do pieczenia i sody
    ● 7 łyżek mleka
    ● masło i mąka do formy

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy. Rozgniatamy
    widelcem.
  • 2. Mleko zagotowujemy.
    Wsypujemy sodę, mieszamy
    i odstawiamy do wystygnięcia.
    Margarynę ucieramy
    z cukrem i jajkami.
    Dodajemy 2 szklanki mąki,
    banany, mleko i proszek do
    pieczenia. Mieszamy.
  • 3. Keksówkę (10x30 cm)
    smarujemy masłem i posypujemy
    mąką. Wkładamy
    ciasto. Pieczemy 40 minut
    w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy