Bananowe racuchy

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tajniki gotowania wprowadziła mnie babcia.

Składniki:

  • 1/2 l mleka
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    cukier waniliowy
    ok. 7 łyżek mąki
    4 banany
    skórka starta z cytryny
    3 łyżki cukru pudru
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wlewamy mleko. Mieszając, stopniowo wsypujemy taką ilość mąki, aby ciasto było gęste.
  • 2. Banany obieramy i kroimy w 1-cm plastry. Wraz ze skórką z cytryny dodajemy do ciasta. Miksujemy. Porcje ciasta wkładamy na rozgrzany
    olej i rumienimy z obu stron. Lekko studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować