Bananowa rolada

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Nie wymaga wielu składników robi sie ją szybka i jest pyszna

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt 6 jajek,6 łyżek cukru,7 łyżek mąki pszennej,1 łyżeczka proszku do pieczenia.Krem 600 ml mleka ,1 budyń śmietankowy,2 galaretki cytrynowe,3 łyżki cukru,1 op.cukru waniliowego.Dodatkowo 2 banany,cukier puder.

Bananowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt białka ubić na sztywno do ubitych białek dodawać stopniowo cukier oraz żółtka ,ubijać do rozpuszczenia cukru,do ubitej masy dodawać partiami mąkę wymieszana z proszkiem delikatnie wymieszac .Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 36x24 wylożona papierem do pieczenia piec w temp.180st.25min.Gorące ciasto odwrócić a następnie przełożyć na posypaną cukrem pudrem ściereczkę papier usunąć biszkopt zwinąć w roladę i ostudzić .Krem :Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukrów,do gorącej masy wsypać galaretki,dokładnie wymieszać wystudzić.Ciasto delikatnie rozwinąć i przełożyć na folię aluminiową i posmarować masą.Na a posmarowanym kremem biszkopcie ułożyć obrane i pokrojone banany,całość zwinąć w roladę .Roladę posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy