Bananowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt białka ubić na sztywno do ubitych białek dodawać stopniowo cukier oraz żółtka ,ubijać do rozpuszczenia cukru,do ubitej masy dodawać partiami mąkę wymieszana z proszkiem delikatnie wymieszac .Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 36x24 wylożona papierem do pieczenia piec w temp.180st.25min.Gorące ciasto odwrócić a następnie przełożyć na posypaną cukrem pudrem ściereczkę papier usunąć biszkopt zwinąć w roladę i ostudzić .Krem :Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukrów,do gorącej masy wsypać galaretki,dokładnie wymieszać wystudzić.Ciasto delikatnie rozwinąć i przełożyć na folię aluminiową i posmarować masą.Na a posmarowanym kremem biszkopcie ułożyć obrane i pokrojone banany,całość zwinąć w roladę .Roladę posypać cukrem pudrem.
Komentarze